Äpplena kan ni lämna på katedern

Jag skrev någon gång i november om att jag hade fått ett snuttjobb som jag inte ville berätta om före jag har namnet på pappren. Glömde helt bort hela grejen, men alltså jag jobbar i två månader som modersmålsvikarie på mitt gamla gymnasium. Jag trivs jätte bra, o har så kul att jag faktiskt funderar på att läsa mig till lärare.

Idag hade gymnasiet öppna dörrars dag vilket betydde att jag jobbade i en timme. Vi hade improvisationsövningar, och det var härligt att se när nervositeten började släppa och eleverna började njuta av att hålla på med impro. De fick mig att börja sakna teatern igen, tror nog att ja ska ta upp de som hobby igen iår. Lär ska vara så att min gamla teatergrupp börjar repetera i höst igen, så kanske man skulle våga sig med. Vi får se.

Annars har jag bara tagit det lugnt idag. V har en kompis över, o ja trivdes med pojkarna tills de började spela NHL. Vs kompis är så söt, när han kom hit och jag bara hälsade på honom från soffan gjorde han puppy eyes och frågade mig varför han inte får en kram. Klart han fick det, jag gillar o kramas ^^

Imoron ska ja jobba. Med min Walle och R. Kommer int bli till nåt, vi är för bra kompisar. R har dessutom varit i armén i ett år, så ska bli kul o jobba med honom igen. Hoppas de inte kommer nå kunder :D

 

Publicerad 17.01.2015 kl. 20:17

Om varför jag låter mina vänner vara anonyma på bloggen

Jag fick en fråga om varför jag ibland skriver ut namn i min blogg och ibland låter bli. Jag resonerar ungefär såhär: Jag själv har valt att skriva om mitt liv på bloggen och det är jag som bestämmer vad jag delar med mig av och vad jag håller för mig själv. Jag vill också att mina vänner själva ska få välja om deras liv skildras på internet eller inte. Därför har jag valt att endast nämna kompisar vid namn ifall de bloggar själva och skriver ut sitt namn på sin blogg. Jag försöker hålla samma princip med bilder, men visst händer det ibland att jag inte tänker efter och publicerar nåt jag inte har frågat lov till.

Det har också hänt att jag ändrat detaljer och skrivit om händelser för att personer inte ska kännas igen. Det här gör jag hemskt sällan nuförtiden, men tidigare när jag t.ex. skrev mycket om mitt festande så gjorde jag så jämt.

Jag skrev tidigare ganska öppet om var jag bor, mitt hela namn osv. Idag går det nog också relativt lätt att få fram den informationen, men jag serverar den inte på silverbricka. Det har att göra med att jag faktiskt för ett par år sedan fick en "stalker" på halsen som pluggade mina blogginlägg utantill, tog reda på mitt telefonnummer och meddelade en dag att han bokat flygbiljetter för att komma och hälsa på mig och att han vet var jag bor. Han lugnade ner sig när jag träffade min pojkvän, även om han i början var förbannad på att jag valt att träffa ”någon annan” som han uttryckte det.

Ibland kan det vara helt friskt att fundera på vad man lägger ut på nätet. För folk läser faktiskt, och det rör sig en hel del skumt folk därute..

Publicerad 08.01.2015 kl. 18:27

Efterklok

Såhär efteråt så kan jag ju konstatera att det fanns mycket gott i 2014. November och december var bara psykiskt så jobbiga att de liksom har gett en dålig eftersmak, vilket gjorde att det på nyårsafton kändes som om året inte var nåt att hänga i julgran :)
Men kanske vi satsar på att göra 2015 ännu bättre :)
Publicerad 06.01.2015 kl. 01:10

Årsresume del 3

September

Skolan började i september och jag började läsa mitt andra korta biämne, pedagogik. Väldigt intressant, men pedagogik som kort biämne är kanske på ett lite för allmänt plan i min smak. I och med att skolan började var det också inledande och jag, Malin och S representerade vår årskurs j-studerande. Var en riktigt galen kväll, och den helt horribla bilden där uppe är från vår trip till bankautomaten. Jag har min rock som en mantel och jag har ett vagt minne att jag typ lekte batman vid nåt skede.. Fun times!
I september såg jag Mamma mia på Svenska teatern med mamma. Jag gillar sällan svenskis musikaler, de känns för perfekta och saknar ofta detdär lilla extra, men Mamma Mia var riktigt bra faktiskt.
September var också en månad med jobbiga nyheter. Men vår familj har tagit det bra och vi finns där för varandra och vår mörka humor klarar också denhär stöten :)

Oktober

Denna månad var en väldigt händelserik och bra månad. Måste komma ihåg det i fortsättningen, att ha tid med annat än bara jobb och skola, då mår jag bra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I oktober gjorde min pannlugg comeback och håret blev flera cent kortare. Jag hade klippt mig senast i Shanghai i mars, så det var verkligen på tiden!

Jag och lillasyster åkte på veckoslutsresa till Stockholm. Vi träffade min kompis som studerar där, shoppade lite och så gick vi på Sthlm Drkmss marknaden. Marknaden var på ett industriområde i ett fabriks källargångar. Gångarna var endast upplysta med stearinljus, de spelade kuslig musik och så sålde en massa alternativa konstnärer sin verk. Var en lite annorlunda upplevelse, men jag diggade!

Under min Sverigeresa lyckades V fucka upp vår Playstation totalt vilket resulterade i att år av sparade spel försvann. Ni som inte är spelfrälsta förstår inte vilken tragedi detta är.

Trots play station tragedin hade vi datenight med V. Det slutade i denna diskussion på min facebook, personen hade nog inte koll på att jag är i ett förhållande..

November

November är egentligen bara en enda stressdimma. Två stora kurser med tidskrävande arbete, jobb och pissigt väder. Jag fyllde 24 vid nåt skede och lät bli att fira. Förstod inte hur jag skulle klara mig till jullovet, men på nåt underligt sätt gjorde jag ändå det.

Ska man hitta någonting positivt så var min o lillasysters upptäcktsfärd till Degerös övergivna villaområde, min nya hårfärg och de få kvällarna jag hade tid att bara slöstirra på tv i Vs famn små ljusglimtar i allt det gråa.

December

I december gick min farfar bort och vi hade begravning. Fafa hade varit länge sjuk, så även om saknaden är stor så var det lite av en lättnad. Efter begravningen samlades vi med släkten hos pappa och åt pizza, bastade och bara umgicks. Vi var alla ganska utpumpade, men det känns som om vi behövde det. Sorgen ersattes av kärlek, jag har en så himla fin släkt. Bilden är därifrån, i famnen har jag min kusins dotter, brevid mig sitter min yngre farbrors dotter och de två andra är min äldre farbrors två döttrar. Hon längst till vänster är dessutom mitt gudbarn. Jag har blivit dendär släktingen som kapar barn i min famn och sitter och gullar med dem, gillar småttingar :)

I december började jag jobba som vikarie på mitt gamla gymnasium. Drar en modersmålskurs i december och januari, och även om jag var sjukt nervös i början så har jag faktiskt börja njuta av det nu. Ville redan som liten bli lärare, så bestämde mig för att prova på det.

I december hade Vs lillasyster lillajulsfest och jag har aldrig sett de två syskonen så i farten. För en gångs skull blev till och med jag tvåa, det var jag som inte hann med i svängarna istället för tvärtom. O vetni, karln min kan dansa, även om han sällan gör det! Hade så jäkla kul den kvällen!

Julafton firade jag med syskonen hos mamma. Famo var också med. Var en riktigt typisk julafton med matfrossa, julklappar och sen natt.

Publicerad 06.01.2015 kl. 00:41

Årsresume del 2

Maj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade inte blivit förvarnade om att vi inte skulle få använda toaletten på ett dygn, plötsligt fanns bara dendär lappen i vår lägenhet. Surprise!

En mycket händelserik månad. Jag, mamma och faster såg Robbie Williams på Hartwall arenan och jag var helt såld. Jag och V såg dessutom standup av Niko Kivelä, som också var riktigt bra (fast ja, han når nog inte riktigt upp till Robbie ändå ;)). Syrran fyllde år och jag och mamma överraskade henne med Room Escape game. Det gick ut på att vi blev inlåsta i ett rum och skulle genom att lösa olika gåtor klura ut koden till det elektroniska låset för att komma ut. Vi hade en timme på oss och kom ut efter typ 50 min. Jag rekomenderar spelet verkligen, det var just tillräkligt svårt. Nu har dom dessutom flyttat till nåt nytt ställe och har flera nya rum också.
I maj hade jag semester och vi åkte tillsammans med Vs föräldrar och syskon till Alanya i Turkiet. Var en helt underbar resa med mycket program men vi hann nog ta det lugnt också.

Juni

I juni gällde andra skedet för körkortet. Dyrt och till största delen helt onödigt, men nu är det undan och nu har jag äntligen ett "riktigt" körkort.
I juni jobbade jag en massa och jag var väldigt frustrerad över det. Midsommaren spenderade vi på stugan på tumanhand. Jag minns att det var kallt (hos mina kusiner i Sverige snöade det..)

Juli

Juli gjorde jag instagramdebut.
Jag minns juli som en förbannat het månad. Man hade hett hela tiden, det hjälpte inte att åka till stranden för vattnet var ungefär lika varmt och som tur hade jag två och en halv vecka semester mitt i all hetta. På semestern bodde vi en vecka på sommarstugan, var lite hemma, såg Raseborgs sommarteater som var en positiv överraskning och besökte min hembys sommarfest som jag idag inte minns någonting av, tydligen hände det ingenting speciellt.


Augusti

Från augusti finns det inte så mycket dokumenterade händelser. Jag antar att jag har jobbat mycket och därför står det just ingenting i kalendern eller på bloggen.
Mitt gudbarns mamma fyllde jämna och hade fest. Lillebror var kusk, så jag och V var bland de sista gästerna på festen, vi hade riktigt kul. Minns att jag satt länge och diskuterade med min farbrors fru och fick se en helt ny sida av henne och att V och mitt gudbarns morbror fann varandra. I augusti åkte vi en dag till Ekenäs som V aldrig besökt tidigare. Jag visade runt honom i staden och sen åt vi på Santa Fe. Riktigt mysigt.

Publicerad 03.01.2015 kl. 00:23

Årsresume del 1

Januari

Mamma fyllde 50 år och ordnade en stor lyckad fest. Den här bilden på mig och lillebror är tagen den kvällen. Vi barn hade gjort en låt åt mamma som vi spelade upp på festen och hon skrattade så tårarna rann.

När jag läser min blogg från januari verkar det som om jag har varit väldigt stressad och trött på tillvaron. Men bokade en resa till Shanghai som jag verkligen såg fram emot.

Februari

Jag åkte till Åbo och gick en utbildning för att bli skifteschef på jobbet. I skolan satt radiokursen igång ordentligt och jag fick prova på att vara studiovärd i ett radioprogram (vilket förövrigt är ett av mina drömyrken) .Det var just så kul som jag trodde att det skulle vara, och det är fortfarande ett drömyrke.
I februari var det också J-seminarie med efterfest, en efterfest som blivit legendarisk i mina ögon. Jag och Malin fann varandra och dessutom fann vi en dansglad herreman som plötsligt kom på hur mycket han älskar 90-tals pojkbandsballader. Herregud <3


Mars

Mitt äventyr i Shanghai skedde i mars. Har sedan liten velat besöka Kina, så jag uppfyllde verkligen en dröm där. Bodde hos en kompis som studerade i staden. Såg tempel, kinesiska trädgårdar, vardagsliv, åt en massa god mat, träffade människor, shoppade lite, hade the time of my life. Ett minne för livet!April

Vi ordnade babyshower åt min faster som inte så mycket senare födde en liten kusinpojke till släkten :)
På påsken flög jag på snabbvisit till mina kusiner i Sverige och dessutom åkte jag och herr Sambo på kryssning till Estland där det var så varmt att man klarade sig i bara t-shirt på uteserveringen.
April var dessutom all about filmkurs i skolan, en av de roligaste men också jobbigaste kurserna jag gjort under min journalistikutbildning.

Publicerad 01.01.2015 kl. 15:01

Gott nytt år!

Vi firade tillsammans med Vs lillasyster och hennes tre- och femåring. Vi började kvällen med att gå in till centrum och titta på ett stort fyrverkerispektakel där. Man hade gått ut med att det skulle börja hända klockan 18, och vi upptäckte till vår besvikelse att en massa program började då men raketerna började de skjuta först över en timme senare. Många barnfamiljer var arga, eftersom en timme ute i kylan är ganska mycket för små barn. Vi hade dessutom bestämt oss för att äta efter att vi sett raketerna, så det tog inte länge före flickorna började knorra om att de var hungriga. (Jag hade ätit lunch klockan 12 och var vrålhungrig jag också..) Sen när de väl satte igång så var det ju fint, men jag tror jag skippar dedär nästa år..

Vi åt tortillor och bara hängde. Tolv tiden gick vi vuxna ut på balkongen för att titta på raketer och runt två började jag och V vår färd hemmåt. Jag har haft nån mördarflunssa i snart en vecka, så skulle inte ha orkat mycket mer, så det var skönt att ta det helt lungt men ändå fira på nåt sätt.

Själv har jag aldrig riktigt förstått mig på dessa årsresumeer många bloggar sysslar med. Orkar aldrig läsa dem anyway, för ofta blir de sjukt långa o har man dessutom läst bloggen aktivt så är ju allt gammalt material. Därför har jag själv inte heller sysslat med sånt.

Men igår när vi stod ute vid tolvslaget och tittade på när andra lät sina pengar gå upp i rök på himmelen funderade vi på året som gått. Jag upptäckte att år 2014 för mig känns.. tomt på nåt sät. Det var som om ingenting skulle ha hänt, speciellt ingenting bra. Därför känns en årsresume som nåt jag borde göra, för att visa för mig själv att visst hände det, och mycket bra också. Så därför är mina nästa inlägg en årsresume jag satt ihop, o ni läser om ni läser. Ska försöka göra det kort så att sådana som jag också orkar ;)

Publicerad 01.01.2015 kl. 13:17

Milli
Jo det är mitt namn.

Jag är en aldrig vuxen tös som bloggar ocensurerat om journalistikstudier,
jobb på hamburgerkedja och det lilla jag hinner med där emellan.

Hon läser blandannat:
Färgklickar
O'boy
Jenni pupusen seikkailut
Ellen Sofia
Livet i Lima
Postsecret

 

Bor ihop med min pojkvän sen några år tillbaka i en småstad en bit utanför Helsingfors.
Brinner för heavy metal och allt som är lite udda.
Är beroende av internet och kaffe.
Sjunger och dansar omkring när jag är ensam hemma.
Kan vara riktigt blyg emellanåt, men sällan då jag brinner för nåt.

Dansa vilt min själ - lär dig aldrig marschera 

Senaste kommentarer

06.01, 12:47Årsresume del 3 av
21.11, 14:13Ny hårfärg! av mams
21.10, 14:34En helt onödigt parentes av mams
19.10, 11:37En helt onödigt parentes av mams
16.10, 12:40En helt onödigt parentes av milli