Den är tillbaka!

Pannluggen alltså. Jee! Dessutom togs typ hälften av håret bort, men nu känns de fräscht o levande igen (vilket hår ju egentligen inte ens är..) så jag är nöjd!
Jag är medveten om att jag ser supertrött ut på bilden,hade stigit upp 8 för o plugga o dessutom jobbat en 7,5h dag så ja, man blir litet sliten..

Hade på fredagen fått en superkonstig räkning från Sonera, de skickar sånt emellanåt. Ringde dit idag och frågade vafan det är de vill att jag ska betala. Frågan resulterade i ett nästan halvtimmes samtal och långa förhandlingar men i slutändan så hade jag fått nertrissat vårt nät/tvpaket med 40 euro i månaden och dessutom fixat mig gratiskanaler och en hyrfilm gratis. Dessutom behövde jag inte betala dendär konstiga räkningen. Gäller och stå på sig emellanåt, är faktiskt själv också överraskad av slutresultatet.

Annars är det same same. Ingen skola denhär veckan, men destu mera slutarbeten och dessutom fyra dagar jobb. Men på fredag åker jag till Sverige med lillasyster, så då får man pusta ut. Ha det!

Publicerad 21.10.2014 kl. 10:54

En helt onödigt parentes

På tal om långt hår, jag har alltid funderat på hur fan par där både mannen och kvinnan har långt hår typ orkar vara tillsammans? Här hemma är vi en skallig och ett skogstroll och man hittar mina hår överallt, till och med fastklistrade i bilens vindrutetorkare (då brast det för min herreman kan jag avslöja).
För att inte tala om typ att vara nära varandra, kyssas, sex, klarar dom av sånt utan att båda hostar hårbollar efteråt? Eller drar dom typ en såndärn badmössa på huvudet före? (där hade vi det btw, måste skaffa badmössa!) :D

 

Publicerad 14.10.2014 kl. 23:36

Leker skönhetsblogg en stund.

Jag har så mycket hår just nu att jag inte vet vart jag ska göra av med det. Titta nu, jag kunde typ vara naken och ni skulle inte märka nåt. Kom på att jag har klippt mig senast i Kina, i mars, så tänkte att nu perkele och beställde frissa åt mig.

Nu borde jag bara komma på vad jag ska göra med allt dedär. Trivs i långt, så de tror jag inte det blir så stor ändring på, lite våningar och sådär. Pannluggen min är sen ett evigt frågetecken. Har låtit bli att klippa den för tänkte att de skulle vara kul att ha den sådär påsidan, men varje gång jag ser lyckade bilder på mig själv med rak pannlugg så vill jag bara ta till saxen. Jobbigt dethär med hår. Nån som har förslag?

Publicerad 14.10.2014 kl. 23:23

Vad jag gör med mitt liv just nu

Jag bestämde mig tillslut för att ta tjuren vid hornen och samla alla deadlines på ett och samma ställe. Bra för att få en översikt, men samtidigt så otroligt ångestframkallande. Här en liten insyn på vad jag kommer göra med mitt liv i en månad frammåt:Men, misströsta ej! Lite humor i sorgen erbjuder denhär boken som jag läser inför kandin. Alltså pärmen, titeln, allt! Så jävla klockren :)

Publicerad 09.10.2014 kl. 21:51

En dag framför kameran..

Har haft en extremt rolig och lång dag idag. Väckarklockan ringde 4.40 o sex skulle jag befinna mig på inspelningsplatsen. Trodde jag skulle vara skitnervös, men det var jag inte alls, säkert dels på grund av hon som skulle spela emot mig var så nervös. Nervositet smittar sällan av sig på mig i sådana situationer, tvärtom så lugnar det ner mig att någon annan är nervös.

 

Suddiga mobilbilder, fattar inte varför min mobilkamera har blivit så dålig plötsligt..

Var faktiskt riktigt intressant att se på nära håll hur ett riktigt kamerateam fungerar. Vi filmade ju "dokumentärer" i skolan i våras, så det blev en hel del tid bakom kameran. Och när man liksom har det i bakhuvudet så suger man i sig tips som en liten svamp när man ser folk som faktiskt jobbar med inspelning jobba. Dessutom var det inget hobbyteam jag fick jobba med, killen som regisserade håller faktiskt på med en deckarserie för Mtv3 just nu, så faktiskt, jävligt lärorikt.

Men jo,vad gjorde vi då? Först var jag kassatant som var en dålig kundbetjänare och sen var jag kassatant som var en bra kundbetjänare. Lärde mig att det heter S-förmånskort och att betalningssättsförmån är ett otroligt klumpigt och jobbigt ord att använda. Och efter att ha jobbat med kundbetjäning i fyra fem år så var det otroligt svårt för mig att inte tacka och se min kund i ögonen. Jag tackar ju förfan kvittomaskinen emellanåt på jobbet om jag är tillräkligt ofokuserad.

Sen åkte vi till Rosso och jag fick vara dålig servitris och bra servitris. Hade äntligen lärt mig att det heter s-förmånskort så det var inga problem, men nu filmade vi mot ett fönster och det blev svårt att tajma så att ingen gick förbi därutanför i varm höstjacka när jag nyss kommenterat att vädret är så vackert och varmt. Menmen, bra gick det ändå och vi var klara två timmar i förtid. Så det säger väll mycket om hur bra flyt vi hade.

Filmdagen var lärorikt och en definitivt en rolig erfarenhet, kunde göra om det när som hellst fast jag var lite oinspirerad igår kväll. Tur att jag inte fegade ur :)

Publicerad 02.10.2014 kl. 21:25

Filmstjärnan här hej!

Imorgon ska jag spela huvudroll i två kortfilmer. Vi kan ju lämna det där så går ni omkring och tror att ni läser Finlands nästa superskådis blogg och så kan ni skryta för era vänner att "jag visste vem hon var FÖRE hon blev känd".

För er som vill förstöra detdär fina förstaintrycket kan jag berätta att filmerna görs för ett yrkesinstitut och ska användas för undervisningsändamål. Mina roller går ut på att vara en dålig respektive en bra kassatant och att vara en dålig respektive bra servitris. Aj så spännande!

Men sex timmars betald tid framför kameran, varför inte? Jag har ju ändå ingenting viktigare för mig. (läs jag har massa deadlines som kommer krossa mig i slutet av oktober..)

Publicerad 01.10.2014 kl. 14:18

Mommo köper lotter

Det hände en eftermiddag att jag väcktes från min tupplur av att telefonen ringde. Jag brukar aldrig svara i telefonen om jag vaknar av att den ringer, men av någon anledning ville jag leva lite farligt och svarade denhär gången. Det första jag hör är en krasslig uppspelning av Cyndi Laupers Girls just wanna have fun. En mansröst presenterar sig och ber mig att inte låta så dömande, han säljer inte strumpor. Aha.

Mannen vill att jag ska delta i en undersökning om ungas idrottande. Why not? Han ställer ett par frågor, största delen av dem får han fråga pånytt eftersom hörbarheten inte är den bästa. När undersökningen är över börjar han dilla om lotter. Jag tror att han vill ge mig dem som tack för att jag deltog i undersökningen så ja bara "jojo, tack hej".

Nästa dag får jag ett textmeddelande. "Tack för att du valde att beställa lotter vars intäckter går till att främja ungdomars idrottsvanor. Beställningen är i kraft i tre månader och kostar 42 euro i månaden." Kaffet går i fel hals. 42 euro för sex stycken lotter?!

Så jag går in på konsumentverkets hemsidor. Läser, kollar upp lagtexter, pluggar utantill. Ja ska tammefan ta mig ur denna soppa och komma undan så billigt som möjligt. Efter en massa research är jag klar för fight och ringer upp företaget.

"Milli här hej, jag har tydligen beställt lotter av er och vill avbeställa dem". Tystnad, spänning, nu säger hon snart att hon kan fixa de men det kommer kosta, jag har rätt att ångra mig, stå på dig nu Milli!
"Okej, är din personnummer xxx? Bra, nu har jag avbeställt dem. Trevlig fortsättning på dagen.

Så lätt var det. Blev nästan lite besviken.

Publicerad 25.09.2014 kl. 08:45

Milli
Jo det är mitt namn.

Jag är en aldrig vuxen tös som bloggar ocensurerat om journalistikstudier,
jobb på hamburgerkedja och det lilla jag hinner med där emellan.

Hon läser blandannat:
Färgklickar
O'boy
Jenni pupusen seikkailut
Ellen Sofia
Livet i Lima
Postsecret

Bor ihop med min pojkvän sen några år tillbaka i en småstad en bit utanför Helsingfors.
Brinner för heavy metal och allt som är lite udda.
Är beroende av internet och kaffe.
Sjunger och dansar omkring när jag är ensam hemma.
Kan vara riktigt blyg emellanåt, men sällan då jag brinner för nåt.

Dansa vilt min själ - lär dig aldrig marschera 

Senaste kommentarer

21.10, 14:34En helt onödigt parentes av mams
19.10, 11:37En helt onödigt parentes av mams
16.10, 12:40En helt onödigt parentes av milli
05.09, 21:19Äckelgubbe av mams
05.09, 20:47Sluta bortförklara! av Ellen