Allmänt svammel

Idag lyssnade jag hela morgonen på min spotifylista med hårdrock men när jag började jobba så spelade one direction och Justin Bieber i mitt huvud. Friskt?

På tal om jobb, är riktigt stolt över mig själv och måste skryta (?) lite. Fick nämligen häromdagen höra att en av mina kolleger hade talat massa skit om mig till en annan arbetskompis, allt från saker hon trodde sig veta om mitt privatliv till hur hon ansåg att jag jobbar. Orkade inte ens bli arg, personen i fråga byter skitsnacksobjekt lika ofta som jag byter strumpor, men ändå blev saken och störa mig. Så nästa gång jag jobbade med tösen bad jag henne att i fortsättningen tala rakt till mig om hon hade problem med mitt sätt att arbeta. Hon blev lite till sig, så tror min point gick hem. Återstår att se..

Har haft värsta resefebern de senaste veckorna. Idag slog det mig varför. Speakersystemet på jobbet har blivit uppdaterat och alltid före någon säger nåt så plingar maskinen till med precis samma ljud som man har på flygfält. Vem får liksom inte resefeber av sådant?

Jobbjobbjobb.. inget liv.. blaaah

Publicerad 15.08.2014 kl. 00:07

Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.

Jag oroar mig för vad det är för värld jag kommer hamna uppfostra mina barn i. Det känns som om allt påriktigt var bättre förr på den fronten.

Jag oroar mig för om min osäkerhet beror på att jag inte vill dit jag är påväg just nu eller om det egentligen bara handlar om att jag är feg (jag hoppas att jag bara är feg).

Jag oroar mig för om jag någonsin kommer hitta ett yrke jag trivs i, nåt som verkligen känns som mitt yrke.

Det är det jag just nu kom på såhär spontant att jag oroar mig för.

 

 

Publicerad 10.08.2014 kl. 00:21

Skogstroll

Presenterade mig för vår nya kock på jobbet igår. Hans reaktion på mitt namn var bara så sött;

"Milli? Som i Milli Menninkäinen. Så ljuuuvligt! Dig kommer jag tycka om."

Det är en helt positiv reaktion efter alla "Jasså kan en människa heta så? Jag trodde det var ett kattnamn" och "Varför inte centti HÖHÖ"

Publicerad 09.08.2014 kl. 21:23

Bildbomb BOOM

Halloj svenskfinland, this is semesternisse calling.
Min första semestervecka spenderades på Vs föräldrars sommarstuga. Vi var lite på tumanhand, emellanåt hade vi sällskap av Vs föräldrar och i tre dagar förgyllde Vs lillasyster med döttrar tillvaron.

Sommarstugan finns i en liten håla vid namn Sysmä. Sysmä figurerar emellanåt i medierna när någon bydåre skjuter en annan i slutet av en blöt fest eller när ett ungdomsgäng vurpar med sin bil utan tak och tappar en av passagerarna utan att lägga märke till det. Mysigt. Men sådär förövrigt är det en helt död by som sommargästerna blåser liv i på grund av stugbyarna och det vackra Päijänne. Dessutom filmades reklamen för Talent Finland för nåt år sedan vid Sysmäs vackra vyer. Att de.

Nå anyway, på stugan brukar vi göda upp oss, fiska, simma, basta och bara ta det lugnt. Så mycket mera kan man liksom inte göra.

Stranden. Jag och småflickorna simmade hela veckan, V och hans syster har tydligen nåt genfel och är inte likadanna sjömonster. Nå vad gör det, vi plaskade runt medan de vuxna höll vakt. typ.

Jag fick tydlingen en släng av någon mommogen under resan..

Hela tiden orkar man inte vara ute och leka. Flickorna kollar My little pony, samma film, om och om igen. Om inte annat så My little ponys tunnare i mitt huvud ännu en vecka efter stugsemestern..

Jordgubbar åt vi varje dag, och ändå tvingades jag rensa bort ruttna bär eftersom vi inte hann med. Helt sjukt söta, nästan så man blev äcklad efter att ha ätit mycket. Men bara nästan.

Jordgubbar tycks duga till ekorrar också. Denhär lilla tjuven blev fast en morgon när V fick syn på honom/henne genom köksfönstret.

På dagarna var det alltför hett för att fiska. Eller man kunde nog åka ut med båt, det gjorde man faktiskt gärna, men inte ens fiskarna orkar äta när det är hett. Men på natten nappade det sen desto mera. Prick klockan 21 varje kväll började fiskarna jaga byte. Och påriktigt dom är helt sjukt punktliga djur, man såg riktigt hur det började hända i vattnet klockan 21. Tre gösar, varav de två nedersta fångade av mig, fick åka med hem. Gösen har ett kilopris på 30e i butiken, och dessa var åtminstone alla ett kilo var, så plomboken tackar.

När vi kom hem från fiskandet en kväll hade Vs lillasyster stekt plättar åt oss.

Kyllä sielu lepää!

Publicerad 02.08.2014 kl. 00:14

Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.

Publicerad 27.07.2014 kl. 23:23

Mina tatueringar

En läsare önskade ett inlägg om min tatuering. Jag har två stycken, men av någon anledning funderade jag ett tag före jag bestämde mig för att blogga om dem. Speciellt den på ryggen känns så personlig på nåt sätt, har inte postat den på facebook eller nåt (det är liksom min måttstock på vad som är offentligt :P).

Men sen tänkte jag att bara jag har rätt sorts skjorta på mig så kan vem som hellst jag inte känner se min tatuering, och ifall någon har frågat så har jag alltid berättat om historien bakom den, så vad är liksom skillnaden om jag bloggar om det?Skorpionen tog jag som sjuttonåring. Den finns på min högra ankel. Mamma gav den som födelsedagspresent åt mig, och hon tog en tatuering samma dag hon med. Jag tog den för att jag är en väldigt typisk skorpion. Symbolen där bredvid är symbolen för stjärntecknet skorpion, men samtidigt ser det ju ut som ett M, första bokstaven i mitt namn. Det som gör tatueringen lite speciell är att min lillasyster har ritat den, bilden är faktiskt en exakt kopia av hennes teckning.


Älvan tog jag som 19 åring om jag inte minns helt fel. Texten såg jag på en killes skjorta på en festival en gång, och den fastnade i mitt huvud. Jag gillar texten mer än det där typiska ”Release your inner child” eftersom den här texten känns mera som om den verkligen antar att alla har ett litet barn inom sig.
Jag skulle aldrig tatuera endast en text, jag vet inte riktigt varför. Därför ville jag ha nåt sorts motiv, och när jag såg en tavla på en flicka som satt i en näckros kändes det rätt på nåt vis. Jag gav henne vingar, eftersom älvor känns som nåt som bara de med barnasinnet kvar kan tro på.
Jag funderade länge på om jag borde göra denhär tatueringen i färg eller inte. Men sen kände jag att den matchar min skorpion bättre om jag fortsätter i svartvitt, att man kan matcha vilka kläder som hellst med den om den är svartvit OCH att ifall bilden har färg skulle det ta evigheter för mig att bestämma t.ex. älvans hårfärg och hennes klännings färg.

Och sen eftersom någon ändå frågar:
Det spelar ingen roll ifall jag säger att det gjorde ont/inte kändes alls. Känslan är individuell. Själv upplevde jag att skorpionen tog ont och älvan bara kändes nu och då.

För tillfället planerar jag en ny tatuering, en riktigt liten en som skulle placeras på ett sådant ställe att den sällan skulle synnas. Får se om det någongång blir av..

Publicerad 24.07.2014 kl. 02:06

Hävytöntä piilomainontaa

som finnen sku säga..

Jag är medlem i Buzzador. Det betyder att jag nu och då får delta i kampanjer där buzzador skickar hem gratis stuff till mig som jag ska prova och få mina kompisar att prova. Denhär gången fick jag hem Bics Soleil Bella rakhyvlar, och som ett litet extra bara för mig såndärn lödder som ska öppna porerna och lugna ner huden så att benen ser bättre ut efter att man rakat dem.

(Ifall du tycker det låter som en bra deal så kan du bli buzzador här. Finns inga underligheter, har varit jätte nöjd och det är just så bra som de låter: en massa gratis stuff!)

Själv har jag svårt att förstå skillnaden på olika rakhyvlar. En del har tre blad, andra fyra, men vad är egentligen skillnaden? Min normala hyvel har tre och denhär fyra, och den enda skillnaden jag märkte var att denhär tydligen var lite vassare eftersom mina ben var fulla med sår efter att jag rakade benen. Dessutom tror jag jag hade för mycket lödder på benen, för när jag nästa dag inspekterade mina ben på stranden upptäckte jag att jag hade vissa ställen där det fanns massa hår kvar, och så kändes mina ben genast nästa dag väldigt stickiga.

Så sådär spontant skulle jag säga att domhär hyvlarna inte dög till nåt, men nu när jag har använt dem i typ en vecka så känns det som om de är lika bra som vilken hyvel som hellst. Om de nu som sagt finns någon skillnad på hyvlar..

Publicerad 24.07.2014 kl. 00:21

Det högg till i hjärtat

Publicerad 19.07.2014 kl. 23:23

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.

Jag har ingen bästis. Sådant höll man på med i typ lågstadiet. Men jag är omgiven av ett par personer som jag av en eller annan orsak anser vara nära något man kan kalla bästa vän. De är de personerna jag vågar vara mig själv med till 100% och de är dem jag ringer då jag vill dela med mig av mitt livs problem och glädjeämnen.

Tre av dessa fyra fjantar har jag känt utan att överdriva i hela mitt liv. Vi är från samma by, våra föräldrar hade mycket att göra med varandra och vi gick hela grundskolan och till och med gymnasiet ihop. Den fjärde på bilden, hon i grönt, hängde med först när jag gick på nian. Men dessa fyra är mina hamnar i stormen. De ställer alltid upp, det finns inte för stora eller för små problem som de inte kan lösa och jag mår bara så bra av deras sällskap.

Jag har ett onormalt nära förhållande med min mamma. Min mamma vet nästan allt om mig, och jag räknar henne faktiskt som en av mina bästa vänner. Hon läser mig som en öppen bok och det är omöjligt för mig att ha hemligheter för henne. Det jag inte berättar, vet hon ändå :D

Mannen min. Behöver nog inte säga mer.

Publicerad 19.07.2014 kl. 23:17

Semester, baby!

Hade mn sista arbetsdag idag.
I två veckor tänker jag inte ens veta vad en hamburgare är och det enda problemet med beställningar jag har kommer att vara ifall jag ska ta rött eller vitt vin med min mat på restaurangen. typ.

Blir lite sommarstuga, lite fest här och där men framförallt chill, och gärna fint väder. Fast det har en arbetskompis redan lovat mig, för han kan fixa sånt. Jeppjepp.

Publicerad 17.07.2014 kl. 22:55

So fluffy I could die

Alltså nån tyckte att det var en bra idé att sova med blött hår och sen såg jag ut som ett litet skogstroll. POFF!

Publicerad 11.07.2014 kl. 20:44

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Jag önskar att jag skulle äta mindre skräpmat än vad jag gör nu. På min fritid äter jag ganska lite skräpmat, men när jag är på jobb är det så enkelt att bara ta en hamburgare istället för att ta med sig egen mat hemifrån och värma upp den.
Publicerad 11.07.2014 kl. 19:30

Klagovisan

Jag jobbar som en liten galning och är deppad över att det är fint väder och jag steker bara hamburgare men sen räknade jag ut vad jag får i lön de kommande två lönedagarna och sen kände jag mig som king of the wooooorld igen och det ska bli så satans skönt om 9 dagar då jag äntligen tar semester och kan mysa åt att kunderna som inte har nåt mellan öronen är superotrevliga mot någon annan än mig. Att de ni!
Publicerad 09.07.2014 kl. 11:40

They are on to us!

Jehovas vittnen har gått in för en riktig krigsplan när det kommer till att sprida sitt budskap till oskyldiga medmänniskor. "Hurså?" undrar ni. Jo för..:

1. De skickar en gammal skranglig gubbe som är så nervös inför sin uppgift att han skakar och darrar på rösten. Kan man vara oartig mot en sådan? Har man hjärta att säga åt honom att han inte får komma tillbaka om en månad? I think not.

2. De avlyssnar min telefon. Nonsens säger ni, men vänta bara: De skickar denhär supersöta gubben till mig alltid då jag väntar gäster. På så sätt kan dom vara stensäkra på att jag öppnar, för jag tror att det är min kompis som ringer på.

3. En dag hade de satt sina tidningar i vår postlåda istället. Tre tidningar allt som allt. Två på finska som handlade om hur gud fördömer rökare och en på svenska som handlade om nåt som är ointressant för min teori. I vårt hushåll bor en finskspråkig som röker och en svenskspråkig. Inte illa!

4. DE SLOG MIG JUST ATT DEN SVENSKA TIDNINGEN HANDLADE OM ATT SJÄLVMORD INTE ÄR EN LÖSNING OCH JAG HADE JUST INNAN DENDÄR TIDNINGEN KOM SAGT ÅT MAMMA ATT JAG SKA HÄNGA MIG I DUSCHEN. OH MY FUCKING GOD (ELLER JEHOVA KANSKE?)

 

Publicerad 09.07.2014 kl. 11:18

Dag 7 – Betydelsen/Anledningen till mitt bloggnamn

Nå, ni vet ju wikipedia som innehåller massa information. Och så råkar ju mitt namn vara Milli. Så min blogg fylls med massa information om mig, alltså bli det Millipedia. Wow, så djupt :D

Egentligen är namnet lite halvstulet. När jag skapade bloggen läste jag en blogg som hetter vickypedia, skriven av en kvinna som hette Victoria. Ajabaja!
Publicerad 03.07.2014 kl. 11:51

Milli
Jo det är mitt namn.

Jag är en aldrig vuxen tös som bloggar ocensurerat om journalistikstudier,
jobb på hamburgerkedja och det lilla jag hinner med där emellan.

Hon läser:
Färgklickar
Sivarebloggen
O'boy
Min himmel på jorden
På tal om..
Ellen Sofia
Livet i Lima
Inte bara ris
Postsecret

Bor ihop med min pojkvän sen några år tillbaka i en småstad en bit utanför Helsingfors.
Brinner för heavy metal och allt som är lite udda.
Är beroende av internet, kaffe och spelet Ordpuzzel på min sambos padda.
Sjunger och dansar som en galning när jag är ensam hemma.

Dansa vilt min själ - lär dig aldrig marschera
 

Senaste kommentarer

02.07, 15:39Allt i ett? av wonderland
10.03, 22:28Brandsläckaren av Din nyfikne mor
22.02, 18:57Stolt av More