Just nu..

Vad gjorde du igår?
Ordnade upp viktiga papper, var en snabbis till butiken, besökte Karskog lava med mamma och sambo.
Vad ska du göra idag?
Städa lite, göra mat, bara ta det lugnt
Vad ska du göra imoron?
Jobba. Knappast nåt mer
Hur mår du?
Jag är lite hungrig. Sen känner jag att jag blivit utnyttjad vilket gör mig lite ledsen. Jag är också lite sådär dåsig som man blir när man bara sitter på soffan efter att man vaknat.
Vad lyssnar du på?
Just precis nu lyssnar jag på Norlie&KKV - Du får göra vad du vill med mig
Vad har du på dig?
Stor t-shirt och trosor. Pyjamapäivä :)
Vad åt du senast?
Turkisk yoghurt med bär och mysli
Vad drack du senast?
Kaffe med grädde <3
Vad sa du senast?
Multsi, mitä sä teet?
Vad stog det i det senaste SMS:et du fick?
Mäkki?
Vad svarade du?
Eiköhän
Vad skrattade du senast åt?
Jag läste min gamla blogg och skrattade nog åt nåt inlägg. Minns inte vad det var om.
Om du sträcker ut din fot, vad rör den?
En tallrik på vårt låga soffbord
Vad tänkte du göra nu när listan är slut?
Äta nåt smått, klä på mig och städa lite
Publicerad 12.07.2015 kl. 14:14

Fem saker jag lärt mig efter en intensiv radiovecka

1. If there's a will, there's a way. Var så sabla rädd för att köra en sändning. Två kontrollbord med tusen knappar, tre datorskärmar och samtidigt ska man komma på nåt smart att säga i en live sändning. Men vetni, jag kan! Och jag gillar det! I'm unstoppable!

2. Under bara en vecka har jag fått både hatmejl och kärleksförklaringar. Har varit avskyvärd, söt, en orsak att både lyssna och låta bli att lyssna på radio, irriterande och underbar. Och jag är nöjd så länge jag väcker reaktioner.

3. Samtidigt som jag är otrolig känslomänniska som känner till 110% så kan jag också stänga av helt och bara tänka på mig själv.

4. Går man in i studion med helt tomt manus är man fucked. Men man får nog ihop en fyra timmars sändning ändå. Även om man ibland måste spela tre låtar efter varandra för att man ligger under bordet och skrattar så att tårarna rinner åt någon dum nödlösning man just gjort.

5. Radio är just så roligt som det låter

Publicerad 11.07.2015 kl. 20:21

Frustration

Två vuxna människor som inte kan kommunicera med varandra på klarspråk, för allt skulle på nåt sätt bli mera påriktigt då. Istället trasslar vi in oss i virrvarr av skämt som kanske inte är skämt men ändå kanske är det. Metaforer radas efter varandra och tillslut blir de så tilltrasslade att inte ens talaren vet vad som menas. Sen håller det på att bli påriktigt, man kommer så nära att det blir varmare och varmare tills någon sträcker fram handen och det bränns, riktigt ordentligt.
Pang, där tar det slut och så blir det paus... tills nåndera sätter igång igen.
Publicerad 10.06.2015 kl. 23:27

En gammal telefon

HAN vill veta om tungpiercingen redan har läkt. Man får nämligen inte tungkyssas eller ha oralsex på två veckor efter att man satt den. HAN undrar också ifall jag har nåt ställe vi kan träffas på, för HANS kusin bor hos HONOM i en tid frammåt.

Faster undrar om tungpiercingen är pårikigt eller om jag skämtar. Hon har besökt vår favoritbar med sina kompisar och försäkrar mig om att jag inte fått portförbud, både dörrvakten och bartendern har frågat efter mig.

"Du sa att du inte var full. Varför gör du såhär mot mig?"

Kompis meddelar att hon har kommit in i baren med mina papper, hon fyller år mycket senare än sina myndiga vänner.

En annan kompis undrar om hon ska hämta mig till baren. Hon vill att jag ska sluta läsa till studenten, jag kan inte lära mig nåt mer.

HAN undrar om jag orkat vänta snällt medan HAN varit utomlands. På fredag har HAN tomt i kalendern och vill gärna ta en kaffe. Ingendera har lärt sig dricka kaffe ännu.

Kompis har fått reda på vad HAN heter påriktigt, HANS kompis har berättat det. Hon har dessutom träffat HONOM i baren och HAN har frågat var jag är. "Se nu, du borde ha kommit ut med mig".

En annan kompis undrar ifall man kan pumpa mjölk ur brösten mitt i studentskrivningarna. Annars sprängs hon. Den några månader gamla flickan sköts av mormor medan hon skriver sitt slutprov.

Gubben bekänner plötsligt sin kärlek. Jag är hans största kärlek i livet. Jag minns att jag var rädd.

"Milli, även du är en männsika o dessutom en kvinna!!! Inget att skämmas för, PÅRIKTIGT. Du kommer säkert att få höra om kvällen länge, men sånt händer"

Beundraren undrar ifall jag minns gårdagens man vid namn. Han är full på släktfest och skulle gärna ha mig där, för då skulle det hända saker.

Kompis undrar om jag ställt annan kompis mot väggen för ringen hon hade på THE finger.

Gubben talar om sig själv som vilddjuret och besten. Han har drömt om mig.

"Är du myndig? Kommer du ti baren ikväll? Vi far. Fråga andra myndiga också"

Kompis tycker det är supertufft att hon känner någon med tatuering. Hon undrar vad jag ska ha på mig på sommarfesten.

Beundraren orkade inte koncentrera sig på teatern för den var så konstig men mitt halsband var fint. Han såg det extra bra eftersom han satt överom mig på läktaren.

"You know how to convince a man, right? ;)"

Publicerad 07.06.2015 kl. 21:49

Hej!

Vi har haft relationskris, jag och bloggen. Jag har faktiskt gått omkring  och funderat på att helt och hållet sluta blogga. Orsakerna är flera. Dels har jag inte haft inspiration. Jag funkar så att ifall bloggarna jag läser börjar bli inaktiva så slutar också jag blogga. Det finns liksom ingenting att ta inspiration av,ingen att ha en gemeskap med. Såå jag skyller dels lite på bloggarna jag läser ;)

Men den största orsaken till min tystnad är så löjlig att jag inte ens vet om jag vågar skriva om den. När blev jag så självmedveten? Låt gå..
Jag har fått ett av mina drömjobb. Jag har nämligen börjat sommarjobba som radiopratare på radio X3M. Jag älskar jobbet, men plötsligt märkte jag att jag fick ganska många okända följare på instagram. Sen kom det in ett par vänförfrågningar på facebook. Det blev plötsligt påtagligt att någon faktiskt lyssnar på radio.

Jag blev lite rädd, måste jag erkänna. I studion tänker jag inte så mycket på att folk lyssnar, även om det kommer in respons via t.ex. snapchat och sms hela tiden. Men sent på kvällarna, när jag inte får sömn, blir jag löjligt självkritisk och börjar fundera på varför jag formulerade mig så eller varför jag skulle berätta just dendär grejen. Egentligen är jag inte så osäker som det låter, men vi tvivlar väll alla på oss själva emellanåt?

Så jag blev lite orolig. Tänk om någon googlar den nya radiorösten och hittar min blogg, och plötsligt får ta del av sånt som jag aldrig skulle tala om på radio. För jag brukar vara ganska öppen här, kan jag medge. Jo jag vet ayy det är försent redan med allt material jag publicerat under åren, men varför lägga till nytt hela tiden?

Men nu tror jag att jag har bestämt mig. Jag behöver blogga för att få ut känslor, tankar. Därför tänker jag fortsätta. Sak samma om nån supernyfiken lyssnare plötsligt virrar in sig här. Välkommen! Det här är jag bakom kulisserna. Försök att inte vara så dömande som jag själv är mot mig själv :)

Publicerad 18.05.2015 kl. 23:46

Våren kommer!

Det känns som om våren är här. Började jobba klockan 6 imorse, o när jag steg ut genom ytterdörren så hörde jag fåglarna sjunga. O fast klockan var så lite, så var det varmt, plusgrader! Behövde inte ens handskar vid ratten.

Ett annat vårtecken är att alla galningar vaknar ur sin vinterdvala. Jag är seriös. Har åkt kvälls- och nattåg hem från stan hela veckan och det finns inte en kväll som jag inte skulle ha hamnat ut för nåt konstigt. Främst har det varit män i olika åldrar, de flesta helt nyktra, som plötsligt trott att det är helt okej att kommentera mitt utseende, skrika efter mig eller komma fram och föreslå oförskämdheter. Vafan?

En kväll sportade en gubbe i tåget med att gå fram till invandrare och skrika om terrorister och Isis. Samtidigt som jag blev både arg och frustrerad så var det skönt att se att folk faktiskt inte bara sitter och tittar på nuförtiden när någon blir trakasserad. Själv satt jag så långt bort att jag inte ens hann reagera före flera passagerare tillsammans hade kört iväg mannen så att de han trakasserade fick vara ifred. Faith in humanity restored <3

Sköt om er gott folk!

Publicerad 28.02.2015 kl. 23:16

Fifthy shades of grey..

Jag har också sett filmen! Jag vill också blogga om den!

Ärligt sagt tycker jag inte den var så urusel som alla tycks tycka att den är. Visst, karaktärerna är inte de mest komplicerade, och ibland undrade jag nog när det ska ta slut, men jag hade inte förväntat mig en Tarantinofilm heller. Jag tror Fifthy Shades of Grey är lite samma sak som med skvallertidningen Seiska, man ska helst dölja att man håller på med sånt och gärna tillägga att det bara är skräp det handlar om.

Det stora problemet med Fifthy Shades of Grey för mig, är lite överraskande att moraltanten i mig vaknar. Det är en konst att piska den man älskar, man kan liksom inte bara börja slå hur som hellst och vart som hellst. Jag ser framför mig skräckscenariot när kille 15 bast just sett filmen och blir inspirerad..

Och sen förstås hela BDSM delen. Jag tycker inte det finns nåt förkastligt i sånt, men inriktningen är kanske inte fullt så romantisk och oskuldsfull som filmen målar upp. Snart börjar alla som gillar att få en dask på stjärten nu och påstå att de håller på med BDSM.
Sen målas ju Christian upp som ett monster som har ett problem, så samtidigt stämplas alla som håller på med BDSM som några som inte har allt hemma.

Föga överraskande för mig var att jag reagerade på hela man kvinna maktbalansen i filmen. För jag är inte sådan. Men nu blev jag jävligt irriterad. Ana förväntas genast på direkten gå med på sexlekar hon inte alls är okej med men Christian kan inte ens tänka sig tanken att för hennes skull gå ut och äta en gång i veckan. För han "gör inte sånt". Vafan?

Det jag var imponerad över var att det aldirg kändes som om det blev för mycket. Det var inte en porrfilm, utan en helt vanlig film med lite fler sexscener än vanligt. Det kunde lätt ha spårat ut.

Och sist men inte minst. Sluta tafsa henne i ansiktet hela tiden! Tack för mig :)

Publicerad 18.02.2015 kl. 00:00

Milli
Jo det är mitt namn.

Jag är en aldrig vuxen tös som bloggar ocensurerat om journalistikstudier,
jobb på hamburgerkedja och det lilla jag hinner med där emellan.

Hon läser blandannat:
Färgklickar
O'boy
Jenni pupusen seikkailut
Ellen Sofia
Livet i Lima
Postsecret

 

Bor ihop med min pojkvän sen några år tillbaka i en småstad en bit utanför Helsingfors.
Brinner för heavy metal och allt som är lite udda.
Är beroende av internet och kaffe.
Sjunger och dansar omkring när jag är ensam hemma.
Kan vara riktigt blyg emellanåt, men sällan då jag brinner för nåt.

Dansa vilt min själ - lär dig aldrig marschera 

Senaste kommentarer

25.05, 21:23Hej! av mams
22.05, 07:48Hej! av Fröken Lindblom
22.05, 07:46Hej! av Fröken Lindblom
06.01, 12:47Årsresume del 3 av
21.11, 14:13Ny hårfärg! av mams