Man måste inte vara stark jämt

“Our greatest glory consists not in never failing but in rising every time we fall.”

En liten tanke bara.

Det är så jäkla starkt att ge upp och konstatera att man inte klara av längre och man behöver paus från allt. Fast man ska inte ge upp för lätt heller. Jag har typ två veckor skola kvar, så det lönar sig inte att börja ge fan i kurser nu, utan bara kämpa vidare för snart, riktigt snart är det över. Har jag orkat hela hösten går två veckor som en dans. Eller knappast som en dans, mer på rutin.

Ibland lönar det sig att anstränga sig lite och se det goda i livet. Bland allt det gråa och jobbiga fick jag plötsligt en glad nyhet om en viktig persons hälsotillstånd och förra natten gillade Amaranthes sångare en av mina bilder på instagram. So I Got That Goin' For Me, Which is Nice.

Publicerad 03.12.2014 kl. 19:34

Ps.

Min arbetsgivare ringde just och berättade för mig hur studiestödets inkomstgränser fungerar. HAHA! Som om jag inte skulle sitta och räkna ut sånt varenda jävla månad?

Jag erkänner att jag var lite elak i telefon, men jag tog det faktiskt som en liten förolämpning. Jag har faktiskt nåt mellan öronen jag också,,.

Publicerad 27.11.2014 kl. 14:56

Idag är ingen bra dag

Idag är jag så trött på tillvaron.

Kom upp ur sängen först runt klockan ett på dagen fast jag hade en massa jag borde få gjort idag. Det är oftast därifrån problemet börjar, jag blir så besviken på mig själv att jag inte sen får nåt gjort.

Borde ringa massa samtal men orkar inte tala med människor jag inte känner.

Borde göra en massa skolarbeten men intalar mig själv att jag kan göra senare. Vill byta huvudämne, men fattar inte vad idén med det skulle vara. Vill ha tid med annat än måsten men vet inte hur det ska vara möjligt.

Lyssnar på musik och hoppas på att det ska kännas bättre snart. Vill ha hem mannen min men vill samtidigt vara ensam. Är så jävla fed up på dehär jävla landet där ingenting funkar som det ska och där det inte ens finns vinter mera.

Jag yrar. Musik tack!

Publicerad 27.11.2014 kl. 14:25

Min stora hemlighet

I februari har jag bloggat i sex år. Sex år av mitt liv som innehållit ett abiår, teaterstudier, mellanår, journalistikstudier på Soc&kom, hittandet av min sambo, tatuering, körkort, vardag, fest, resor.. listan kunde göras oändlig. Trots det har jag en massa människor som står mig riktigt nära som inte ens vet om att jag bloggar. Och jag kan inte ens sätta fingret på vad det beror på. Konstigt eller hur?

Tröskeln till att t.ex. länka min blogg på facebook är hög. Det känns som om jag har en massa halvbekanta där som inte behöver läsa om mitt liv. Det här är en jättekonstig tanke eftersom jag lägger ut mina texter på internet så att vem som hellst kan läsa dem, så om folk vill så kan de ju hitta mig ändå. Jag skapar liksom en falsk trygghet för mig själv. Men samtidigt får det mig att skriva ärligare, för jag tror att ingen läser.

Jag tror att jag faktiskt skäms lite för mitt bloggande. Idag känns det som om alla bloggar, och de flesta bloggar är lika innehållsfattiga som min. De handlar bara om en helt vanlig människas vardag och funderingar. Det känns som om ifall jag skulle göra aktivt reklam för min blogg så skulle jag samtidigt lova att det finns någonting speciellt här, nåt som är värdefullt att läsa. Och oftast är det inte så.

Samtidigt borde jag sluta nervärdera mig själv. En nästan sex års bloggkarriär har resulterat i 1541 inlägg (+denna). Något måste jag ju ha haft att komma med ändå. Min blogg har fyllt det behov jag har haft: att få ur mig känslor. Vad spelar det då för roll om den inte är så rafflande och speciell? När jag tänker tillbaka på de få gångerna någon har sagt nåt om min blogg, har jag alltid fått höra att de gillar min ärlighet. Kanske jag trots allt har hittat min nisch - att visa att livet inte är en enda romantisk bloggdröm med perfekt mat, photoshop och snygga människor. Kanske vi behöver påminnas om det emellanåt för att vara nöjda med vårt eget liv?

Kanske jag bara avslutar dethär inlägget med att i äkta AA anda konstatera: Hej jag heter Milli och jag bloggar. Och sen länka inlägget på Finlandssvenska bloggare. Iiik!

Publicerad 20.11.2014 kl. 13:23

Ny hårfärg!

Igår färgade jag håret, helt själv! Bussiga mig!

Började ganska sent på kvällen och ville inte hålla på till halva natten så bestämde mig för att färga både den övre delen och den nedre delen av håret samtidigt. Var nog lite orolig över hur det skulle lyckas när den ena färgen krävde blött hår och den andra torrt. Dessutom fick båda färgerna fick vara i i högst 30min.
MEN, trots alla dessa krav lyckades färgningen och allt hår är kvar. Så jag är mer än nöjd, och färgen blev bättre än förväntat. Vad tycks?

Publicerad 19.11.2014 kl. 23:13

Dumdidumdidum

Publicerad 18.11.2014 kl. 22:37

Ledig kväll

Jag vet inte när jag senast har haft möjlighet att med gott samvete ligga på soffan och göra absolut ingenting. Idag kunde jag plötsligt göra det, och herregud så bra man kan ha det genom att bara ligga stilla med slutna ögon och lyssna på musik. Jag märker faktiskt skillnad nu redan, tänk hur mycket en timmes tankelös avslappning gör åt en.

Valde att lyssna igenom hela Tuomas Holopainens the Life and Times of Scrooge McDuck.

Min och Holopainens fantasi rör sig i samma sfärer, ja blir så jäkla inspirerad av all hans musik. Speciellt denhär cdn eftersom det är så lite text, så tolkningen blir mera fri. Svårt och förklara sånthärnt, men kanske ni fattar.

Checka in skivan förresten, det är alltså Holopainen som är the mastermind bakom Nightwish. Fast denhär skivan har nog ingenting med bandet att göra, även om den innehåller mycket liknande element. Ni kan inte veta före ni testat ;)

Publicerad 17.11.2014 kl. 21:50

Milli
Jo det är mitt namn.

Jag är en aldrig vuxen tös som bloggar ocensurerat om journalistikstudier,
jobb på hamburgerkedja och det lilla jag hinner med där emellan.

Hon läser blandannat:
Färgklickar
O'boy
Jenni pupusen seikkailut
Ellen Sofia
Livet i Lima
Postsecret

 

Bor ihop med min pojkvän sen några år tillbaka i en småstad en bit utanför Helsingfors.
Brinner för heavy metal och allt som är lite udda.
Är beroende av internet och kaffe.
Sjunger och dansar omkring när jag är ensam hemma.
Kan vara riktigt blyg emellanåt, men sällan då jag brinner för nåt.

Dansa vilt min själ - lär dig aldrig marschera 

Senaste kommentarer

21.11, 14:13Ny hårfärg! av mams
21.10, 14:34En helt onödigt parentes av mams
19.10, 11:37En helt onödigt parentes av mams
16.10, 12:40En helt onödigt parentes av milli
05.09, 21:19Äckelgubbe av mams