Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.

Publicerad 27.07.2014 kl. 23:23

Mina tatueringar

En läsare önskade ett inlägg om min tatuering. Jag har två stycken, men av någon anledning funderade jag ett tag före jag bestämde mig för att blogga om dem. Speciellt den på ryggen känns så personlig på nåt sätt, har inte postat den på facebook eller nåt (det är liksom min måttstock på vad som är offentligt :P).

Men sen tänkte jag att bara jag har rätt sorts skjorta på mig så kan vem som hellst jag inte känner se min tatuering, och ifall någon har frågat så har jag alltid berättat om historien bakom den, så vad är liksom skillnaden om jag bloggar om det?Skorpionen tog jag som sjuttonåring. Den finns på min högra ankel. Mamma gav den som födelsedagspresent åt mig, och hon tog en tatuering samma dag hon med. Jag tog den för att jag är en väldigt typisk skorpion. Symbolen där bredvid är symbolen för stjärntecknet skorpion, men samtidigt ser det ju ut som ett M, första bokstaven i mitt namn. Det som gör tatueringen lite speciell är att min lillasyster har ritat den, bilden är faktiskt en exakt kopia av hennes teckning.


Älvan tog jag som 19 åring om jag inte minns helt fel. Texten såg jag på en killes skjorta på en festival en gång, och den fastnade i mitt huvud. Jag gillar texten mer än det där typiska ”Release your inner child” eftersom den här texten känns mera som om den verkligen antar att alla har ett litet barn inom sig.
Jag skulle aldrig tatuera endast en text, jag vet inte riktigt varför. Därför ville jag ha nåt sorts motiv, och när jag såg en tavla på en flicka som satt i en näckros kändes det rätt på nåt vis. Jag gav henne vingar, eftersom älvor känns som nåt som bara de med barnasinnet kvar kan tro på.
Jag funderade länge på om jag borde göra denhär tatueringen i färg eller inte. Men sen kände jag att den matchar min skorpion bättre om jag fortsätter i svartvitt, att man kan matcha vilka kläder som hellst med den om den är svartvit OCH att ifall bilden har färg skulle det ta evigheter för mig att bestämma t.ex. älvans hårfärg och hennes klännings färg.

Och sen eftersom någon ändå frågar:
Det spelar ingen roll ifall jag säger att det gjorde ont/inte kändes alls. Känslan är individuell. Själv upplevde jag att skorpionen tog ont och älvan bara kändes nu och då.

För tillfället planerar jag en ny tatuering, en riktigt liten en som skulle placeras på ett sådant ställe att den sällan skulle synnas. Får se om det någongång blir av..

Publicerad 24.07.2014 kl. 02:06

Hävytöntä piilomainontaa

som finnen sku säga..

Jag är medlem i Buzzador. Det betyder att jag nu och då får delta i kampanjer där buzzador skickar hem gratis stuff till mig som jag ska prova och få mina kompisar att prova. Denhär gången fick jag hem Bics Soleil Bella rakhyvlar, och som ett litet extra bara för mig såndärn lödder som ska öppna porerna och lugna ner huden så att benen ser bättre ut efter att man rakat dem.

(Ifall du tycker det låter som en bra deal så kan du bli buzzador här. Finns inga underligheter, har varit jätte nöjd och det är just så bra som de låter: en massa gratis stuff!)

Själv har jag svårt att förstå skillnaden på olika rakhyvlar. En del har tre blad, andra fyra, men vad är egentligen skillnaden? Min normala hyvel har tre och denhär fyra, och den enda skillnaden jag märkte var att denhär tydligen var lite vassare eftersom mina ben var fulla med sår efter att jag rakade benen. Dessutom tror jag jag hade för mycket lödder på benen, för när jag nästa dag inspekterade mina ben på stranden upptäckte jag att jag hade vissa ställen där det fanns massa hår kvar, och så kändes mina ben genast nästa dag väldigt stickiga.

Så sådär spontant skulle jag säga att domhär hyvlarna inte dög till nåt, men nu när jag har använt dem i typ en vecka så känns det som om de är lika bra som vilken hyvel som hellst. Om de nu som sagt finns någon skillnad på hyvlar..

Publicerad 24.07.2014 kl. 00:21

Det högg till i hjärtat

Publicerad 19.07.2014 kl. 23:23

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.

Jag har ingen bästis. Sådant höll man på med i typ lågstadiet. Men jag är omgiven av ett par personer som jag av en eller annan orsak anser vara nära något man kan kalla bästa vän. De är de personerna jag vågar vara mig själv med till 100% och de är dem jag ringer då jag vill dela med mig av mitt livs problem och glädjeämnen.

Tre av dessa fyra fjantar har jag känt utan att överdriva i hela mitt liv. Vi är från samma by, våra föräldrar hade mycket att göra med varandra och vi gick hela grundskolan och till och med gymnasiet ihop. Den fjärde på bilden, hon i grönt, hängde med först när jag gick på nian. Men dessa fyra är mina hamnar i stormen. De ställer alltid upp, det finns inte för stora eller för små problem som de inte kan lösa och jag mår bara så bra av deras sällskap.

Jag har ett onormalt nära förhållande med min mamma. Min mamma vet nästan allt om mig, och jag räknar henne faktiskt som en av mina bästa vänner. Hon läser mig som en öppen bok och det är omöjligt för mig att ha hemligheter för henne. Det jag inte berättar, vet hon ändå :D

Mannen min. Behöver nog inte säga mer.

Publicerad 19.07.2014 kl. 23:17

Semester, baby!

Hade mn sista arbetsdag idag.
I två veckor tänker jag inte ens veta vad en hamburgare är och det enda problemet med beställningar jag har kommer att vara ifall jag ska ta rött eller vitt vin med min mat på restaurangen. typ.

Blir lite sommarstuga, lite fest här och där men framförallt chill, och gärna fint väder. Fast det har en arbetskompis redan lovat mig, för han kan fixa sånt. Jeppjepp.

Publicerad 17.07.2014 kl. 22:55

So fluffy I could die

Alltså nån tyckte att det var en bra idé att sova med blött hår och sen såg jag ut som ett litet skogstroll. POFF!

Publicerad 11.07.2014 kl. 20:44

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Jag önskar att jag skulle äta mindre skräpmat än vad jag gör nu. På min fritid äter jag ganska lite skräpmat, men när jag är på jobb är det så enkelt att bara ta en hamburgare istället för att ta med sig egen mat hemifrån och värma upp den.
Publicerad 11.07.2014 kl. 19:30

Klagovisan

Jag jobbar som en liten galning och är deppad över att det är fint väder och jag steker bara hamburgare men sen räknade jag ut vad jag får i lön de kommande två lönedagarna och sen kände jag mig som king of the wooooorld igen och det ska bli så satans skönt om 9 dagar då jag äntligen tar semester och kan mysa åt att kunderna som inte har nåt mellan öronen är superotrevliga mot någon annan än mig. Att de ni!
Publicerad 09.07.2014 kl. 11:40

They are on to us!

Jehovas vittnen har gått in för en riktig krigsplan när det kommer till att sprida sitt budskap till oskyldiga medmänniskor. "Hurså?" undrar ni. Jo för..:

1. De skickar en gammal skranglig gubbe som är så nervös inför sin uppgift att han skakar och darrar på rösten. Kan man vara oartig mot en sådan? Har man hjärta att säga åt honom att han inte får komma tillbaka om en månad? I think not.

2. De avlyssnar min telefon. Nonsens säger ni, men vänta bara: De skickar denhär supersöta gubben till mig alltid då jag väntar gäster. På så sätt kan dom vara stensäkra på att jag öppnar, för jag tror att det är min kompis som ringer på.

3. En dag hade de satt sina tidningar i vår postlåda istället. Tre tidningar allt som allt. Två på finska som handlade om hur gud fördömer rökare och en på svenska som handlade om nåt som är ointressant för min teori. I vårt hushåll bor en finskspråkig som röker och en svenskspråkig. Inte illa!

4. DE SLOG MIG JUST ATT DEN SVENSKA TIDNINGEN HANDLADE OM ATT SJÄLVMORD INTE ÄR EN LÖSNING OCH JAG HADE JUST INNAN DENDÄR TIDNINGEN KOM SAGT ÅT MAMMA ATT JAG SKA HÄNGA MIG I DUSCHEN. OH MY FUCKING GOD (ELLER JEHOVA KANSKE?)

 

Publicerad 09.07.2014 kl. 11:18

Dag 7 – Betydelsen/Anledningen till mitt bloggnamn

Nå, ni vet ju wikipedia som innehåller massa information. Och så råkar ju mitt namn vara Milli. Så min blogg fylls med massa information om mig, alltså bli det Millipedia. Wow, så djupt :D

Egentligen är namnet lite halvstulet. När jag skapade bloggen läste jag en blogg som hetter vickypedia, skriven av en kvinna som hette Victoria. Ajabaja!
Publicerad 03.07.2014 kl. 11:51

Allt i ett?

Så nu har jag snart varit hemma i en vecka, förkyld och miserabel. Min sambo spände igår ögonen i mig och frågar mig lite sårat ifall jag har köpt en vibrator när han vägrar kyssa mig eftersom "han inte har tid att bli sjuk". Jag bara "vaa? en vibrator, vafan snackar du om?"

Turns out att han hade råkade få syn på min nyinköpta cykelpump som låg sådär halvt undanskymd under soffbordet. Och faktiskt, jag kan förstå honom. Men ändå :D

Publicerad 02.07.2014 kl. 13:19

Dag 6 – Typ av killar jag faller för.

Har suttit och funderat på de män jag fallit för och försökt hitta några gemensamma nämnare. Dethär kom jag fram till:

1. Äldre än mig. Ja jag har säkert någongång fallit för någon som är lika gammal, kanske till och med yngre än mig, men i huvudsak så har männen jag fallit för varit äldre. När jag läser mina dagböcker från lågstadiet fantiserar jag redan då om killarna som går tre, fyra klasser högre än mig. Jag vet inte vad det beror på, men eftersom jag själv kan vara ganska osäker så tror jag att jag dras till auktoritet och män som är säkra på sig själva.

2. Män med glimten i ögat. Nej jag kan inte förklara det. Vissa bara har, andra har det inte. Har dom det så smäller det hårt.

3. Män med en historia, och som också är intresserade av min. Nu menar jag liksom inte att man ska ha en snyfthistoria om hur mamma inte brydde sig o flickvännen lämnade och katten blev under bilen, utan helt enkelt att man upplevt något här i livet och framför allt lärt sig nåt av det. Jag känner personer som inte kan tala om nåt annat än typ hur mycket de lyfter i bänkpress och vad den betalade för sin senaste service på bilen, och det är så jäkla osexigt. Jag är intresserad av livshistorier.

4. Män med humor. It's such a kliché, men att skratta åt samma saker är ju alltid ett plus.

Sen har jag också märkt att långa smala män inte alls faller mig i smaken, att det finns vissa klädstilar jag inte kan med (typ hipsters, typiskt svenska killar..) och män som tror för mycket om sig själv (även om det är jäkligt sexigt om han är sådär passligt självsäker, gränsen är hårfin).Det jag automatiskt tittar en gång till på är ifall mannen är tatuerad, har nåt speciellt i sitt utseende (t.ex. ovanlig färg på ögonen) och ifall han lyssnar på heavy. Men det kändes som om de var så små detaljer att det inte riktigt gör någon skillnad..

Publicerad 02.07.2014 kl. 12:14

"If they think an artist can destroy their faith, then their faith is rather fragile"

Så Marilyn Manson får inte uppträda i Ryssland för att de är rädda att han ska ska förolämpa de ortodoxa. Dessutom tycker myndigheterna att han glorifierar sadomasokism, som enligt dem är psykiskt sjukt. De är inte lätt mär man har för spänd mössa på huvudet :)

Publicerad 29.06.2014 kl. 22:53

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Jag har en känsla av att man ska skriva nåt superdjupt och fint på denhär frågan. Men jag har faktiskt ingen aning. Allt jag vill svara låter supertöntigt, så ja, pass på denhär..

Publicerad 29.06.2014 kl. 22:47

Milli
Jo det är mitt namn.

Jag är en aldrig vuxen tös som bloggar ocensurerat om journalistikstudier,
jobb på hamburgerkedja och det lilla jag hinner med där emellan.

Hon läser:
Färgklickar
Sivarebloggen
O'boy
Min himmel på jorden
På tal om..
Ellen Sofia
Livet i Lima
Inte bara ris
Postsecret

Bor ihop med min pojkvän sen några år tillbaka i en småstad en bit utanför Helsingfors.
Brinner för heavy metal och allt som är lite udda.
Är beroende av internet, kaffe och spelet Ordpuzzel på min sambos padda.
Sjunger och dansar som en galning när jag är ensam hemma.

Dansa vilt min själ - lär dig aldrig marschera
 

Senaste kommentarer

02.07, 15:39Allt i ett? av wonderland
10.03, 22:28Brandsläckaren av Din nyfikne mor
22.02, 18:57Stolt av More